rafforzare le difese immunitarie

Forconi sistemin imunitar

Çfarë është sistemi imunitar?

Për një organizëm, sistemi imunitar përfaqëson mbrojtjen më të mirë kundër kërcënimeve nga mjedisi i jashtëm - të tilla si viruset, bakteret, parazitët, etj. - por edhe nga brenda - siç janë qelizat që janë çmendur (qelizat kancerogjene) ose që nuk funksionojnë mirë.

Për të përmbushur funksionet e tij mbrojtëse, sistemi imunitar mund të mbështetet në organe të ndryshme, indet, llojet e qelizave dhe glikoproteinat; së bashku, të gjithë këta elementë përbëjnë një lloj "ushtrie" të caktuar për të ndërmarrë veprime dhe për të sulmuar gjithçka që përbën një kërcënim të mundshëm për trupin.

Indet dhe organet që përbëjnë sistemin imunitar përfshijnë lëkurën, shpretkën, bajamet, palcën e kockave, timusin dhe nyjet limfatike; midis qelizave të sistemit imunitar, qelizat e bardha të gjakut (granulocitet, monocitet dhe limfocitet) meritojnë një përmendje; së fundmi, midis glikoproteinave të sistemit imunitar, përmenden antitrupat.

Çfarë e dobëson sistemin imunitar?

Forcimi i mbrojtjes imune është një nevojë për t'u përmbushur kur ato komprometohen ose dobësohen nga faktorë të tillë si stresi, sëmundje të caktuara, përdorimi i tepruar i antibiotikëve, ftohja, ndryshimi i sezonit, ushqimi jo i duhur, pushimi i papërshtatshëm i natës, etj. Në këto situata, dobësimi i sistemit imunitar çon në ndjeshmëri më të madhe ndaj infeksioneve (sëmundje të shkaktuara nga agjentë infektivë siç janë bakteret, viruset, kërpudhat dhe parazitët).

Si të forcojmë sistemin imunitar?

Sipas mendimit unanim të komunitetit mjekësor-shkencor, mënyra më e mirë për të forcuar sistemin imunitar është miratimi i një stili jetese të shëndetshëm. Për më tepër, është një fakt që, me miratimin e një stili të shëndetshëm jetese, çdo organ, aparat dhe sistem i trupit të njeriut - përfshirë sistemin imunitar - punon më mirë dhe në mënyrë më efektive.
Mundësia e forcimit të mbrojtjes imune, përmes sjelljeve të shëndetshme të jetesës, bazohet në disa gurë themeli, të cilët janë:
Nëse korrigjimi i zakoneve të ngrënies, sporteve, kufizimi i konsumit të alkoolit etj. nuk ishin të mjaftueshme për të forcuar sistemin imunitar, është e mundur të përdoren burimet që natyra gjithmonë u ka ofruar njerëzve: grupi i larmishëm i bimëve medicinale me një veprim imunostimulues dhe adaptogjen. Këto bimë, në fakt, përfaqësojnë një ndihmë të shkëlqyeshme në forcimin e sistemit imunitar të dobësuar.

Ketu jane disa shembuj

Shelg (Salix alba): lëvorja e degëve të shelgut, 2-3 vjeç, përmban glikozide fenolike (salicinë, populin, alkool salicilik); aldehide; acide aromatike; flavonoide (izokercetin); dhe taninet. Salicina është parimi aktiv më interesant i bimës për vetitë e tij analgjezike, antipiretike dhe antirheumatike.

Për këto veprime shelgu përdoret si një shtojcë natyrore anti-inflamatore, anti-nevralgjike, antifebrile, e dobishme në rast reumatizmi; dhimbje të kyçeve dhe muskujve, dhimbje shpine; nevralgji; shkëlqyeshëm kundër dhimbjeve të kokës; temperatura; ftohjet

Echinacea (Echinacea purpurea): në sajë të aftësisë së saj të fuqishme për të forcuar sistemin imunitar, ajo konsiderohet bimë imunostimuluese par ekselencë. Fitokompleksi i tij përfshin: ekinakozid, acid kafeik, acid kanamik (fenilpropane), glikoproteina dhe molekula heteropolisaharide.
Particularlyshtë veçanërisht i përshtatshëm për parandalimin e ftohjeve, gripit, herpesit, situatave stresuese.

Astragalus (Astragalus membranaceus): fitokompleksi i tij është i pasur me saponina triterpene dhe flavonoide që nxisin aktivitetin anti-inflamator; fraksioni heteropolisakarid, nga ana tjetër, rrit veprimin imunostimulues të ekinaceas.
Falë veprimit të kombinuar (ose sinergjik) të përbërësve të tij, astragalus përfaqëson:
Uncaria tomentosa: është një bimë Amazoniane e vlerësuar në fitoterapi për efikasitetin e saj imunostimulues dhe anti-inflamator. Vendas në pyjet e shiut të Amerikës qendrore dhe jugore, Uncaria është një hardhi e njohur gjithashtu me emrin popullor të "thua mace", një emër i frymëzuar nga grepat karakteristikë që zhvillohen përgjatë rrjedhës së kësaj bime në futjen e gjetheve.
Unkaria është një ilaç natyral tipik i traditës popullore Amazonian, i përdorur në formën e zierjes së rrënjës, pluhurit të lëvores ose infuzionit të gjetheve për të luftuar sëmundjet si infeksionet, dhimbjet muskuloskeletore, gastritin dhe sëmundjet e tjera të sistemit të tretjes.

Produktet që ju sugjerojmë të mbështesin sistemin tuaj imunitar në kohë vështirësie

Virlux
VIRLUX
26,00
Ndihmës i shkëlqyeshëm në infeksionet virale. Efektive në infeksionet...
Infelux
INFELUX
26,00
Ilaç për të stimuluar mbrojtjen antibakteriale.
Immunolux
IMMUNOLUX
25,00
E dobishme për parandalimin e simptomave të sindromës së gripit dhe in...
Grippelux
GRIPPELUX
26,00
Ilaç ndihmës për gripin dhe ethet.
Giovilux
GIOVILUX
26,00
Llak për pastrimin e mjedisit. E dobishme per problemet me ftohjen.

Questo sito utilizza cookie Tecnici e di Terzi Parti per offrirti una migliore fruizione del nostro sito internet senza effettuare alcuna profilazione.
Per avere maggiori informazioni sulla nostra Privacy Policy, Cookie Policy o per accedere al nostro Centro Privacy clicca sui link sottostanti.

Privacy Settings saved!
Impostazioni

Quando visiti un sito Web, esso può archiviare o recuperare informazioni sul tuo browser, principalmente sotto forma di cookies. Controlla qui i tuoi servizi di cookie personali.

Questi cookie sono necessari per il funzionamento del sito Web e non possono essere disattivati nei nostri sistemi.

Per utilizzare questo sito web usiamo i seguenti cookie tecnici necessari: %s.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Usiamo WooCommerce come sistema di acquisto. Per il carrello e l'elaborazione degli ordini verranno memorizzati 2 cookies. Questi cookie sono strettamente necessari e non possono essere disattivati.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Rifiuta tutti i Servizi
Accetta tutti i Servizi