rimedi naturali per insonnia

Gjumi është i qetë

Dy hormone të rëndësishme hyjnë në lojë kur bie në gjumë: melatonina dhe prolaktina. E para vepron si një ndërprerës i ciklit të gjumit-zgjimit: ngre nivelin kur errësohet. E dyta rregullon gjendjen shpirtërore, duke favorizuar braktisjen dhe duke nxitur mpirje.
Ndërsa flini, disa zona të trurit janë aktivizuar: bërthamat e raphe, të vendosura brenda trurit të mesëm, janë përgjegjëse për frenimin e aktivitetit motorik gjatë fazave REM, ndërsa një zonë e dytë, e quajtur rrugët gabaergjike, frenon ngacmimin neuronal. Së fundmi, errësira dhe ulja e temperaturës së trupit do të konsiderohen faktorët kryesorë të jashtëm që favorizojnë rënien në gjumë.

INSOMNIA

Vështirësi e vazhdueshme në arritjen ose ruajtjen e gjendjes së gjumit të domosdoshme që personi të mbetet i shëndetshëm. Shtë një çrregullim shumë subjektiv sepse jo të gjithë kanë nevojë për të njëjtën sasi të gjumit.

Lloji i pagjumësisë:

KALIMTAR
Të gjithë kanë vuajtur një herë në ekzistencën e tyre nga kjo lloj pagjumësie, e lidhur me ngjarje stresuese si grindjet, zhgënjimet, një problem që shfaqet dhe nuk na bën të flemë.

KRONIKE
Më shqetësuese, mund të zgjasë edhe për periudha të gjata, pa ndonjë arsye.

LIDHUR ME PATOLOGJI MJEKSORE
Astma dhe bronkiti e bëjnë të vështirë gjumin.

Linja Alodrena, ku çdo ilaç merret duke përzier katër ekstrakte të bimëve embrionale me lëng Aloe, ushtron forcën e saj, kullimin, balancimin dhe rregullimin në një mënyrë histiocitike-qelizore. Ndër këto mjete shërimi, Aloseda është një produkt i krijuar për të luftuar pagjumësinë: i përbërë nga Tilia Tomentosa Moench dhe Crataegus Oxyacantha Medicus, (në vend është shkruar gabimisht) pa ankth, duke qetësuar sistemin nervor me 30 pika në ujë natyror pas darke, të tilla si ndihma për gjumë, ose, si një kullim përgatitor, me 90 pika në gjysmë litri ujë, duke e pirë gjatë pasdites pas orës 18.00. Për të rritur përfitimet, këshillohet të merrni 30 pika Phytorg 31 një orë para gjumit.

Questo sito utilizza cookie Tecnici e di Terzi Parti per offrirti una migliore fruizione del nostro sito internet senza effettuare alcuna profilazione.
Per avere maggiori informazioni sulla nostra Privacy Policy, Cookie Policy o per accedere al nostro Centro Privacy clicca sui link sottostanti.

Privacy Settings saved!
Impostazioni

Quando visiti un sito Web, esso può archiviare o recuperare informazioni sul tuo browser, principalmente sotto forma di cookies. Controlla qui i tuoi servizi di cookie personali.

Questi cookie sono necessari per il funzionamento del sito Web e non possono essere disattivati nei nostri sistemi.

Per utilizzare questo sito web usiamo i seguenti cookie tecnici necessari: %s.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Usiamo WooCommerce come sistema di acquisto. Per il carrello e l'elaborazione degli ordini verranno memorizzati 2 cookies. Questi cookie sono strettamente necessari e non possono essere disattivati.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Rifiuta tutti i Servizi
Accetta tutti i Servizi