storia e principi della meristemoterapia

Historia dhe parimet e meristemoterapisë

Meristemoterapia, gjithashtu e përcaktuar në mënyrë të papërshtatshme si gemmoterapia, lindi si një degë e bioterapive dhe përdor indet e bimëve në zhvillim: sythat, sythat e rinj, sythat, sythat, rrënjët e reja, macet, lëvorja e tërë e rrënjëve, lëvorja e degëve të reja, të tjerët mbjellin indet embrionale , parimet analoge biologjikisht aktive për të ekuilibruar homeostazën organike. Një element thelbësor përfaqësohet nga sythat dhe indet e tjera të freskëta embrionale (meristemet) nga të cilat nxirren makerate hidro-alkoolike në tretësira të holluara në vendin e parë dhjetor (1DH).
Krijuar në 1959 nga mjeku Pol Henry i Brukselit dhe përhapur në Francë nga mjeku Max Tetau, ai ka si pararendës të tij të shquar Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) me veprën themeluese Metamorfoza e bimëve, por në të kaluarën tashmë Santa Hildegarde de Bingen (1098-1179) rekomandoi sythat e thuprës, rrush pa fara të zezë, gështenjës dhe hirit për të ekuilibruar trupin. Arsyeja për përhapjen e shpejtë dhe të suksesshme të metodës është për faktin se ekstrakti i sythave nuk ka toksicitet të brendshëm dhe të jashtëm dhe është i lehtë për t’u përdorur.
Përdorimi i gurëve të çmuar bazohet në të dhëna biokimike. Gonxha përmban rezervat kryesore të meristemave të bimëve, ose grupeve të qelizave embrionale të padiferencuara të bimës. Në biologji termi qelizë e padiferencuar, ose qelizë matricë, tregon një qelizë të aftë të japë me diferencimin e qelizave të specializuara. Këto qeliza përmbajnë sasi të mëdha të acideve nukleike, minerale, elementë gjurmë, vitamina, enzima, faktorë të ndryshëm të rritjes të quajtur auksina dhe xhibrelinat, hormone që zhduken me formimin e klorofilit në bimën e rritur. Nxjerrja e përmbajtjes së indeve embrionale sjell informacion gjenetik të vetë bimës, virtytet dhe vetitë e pjesëve të ndryshme të bimës: frutave, gjetheve, luleve, kërcellit, lëvores, rrënjës, farës dhe lëngut.
Metoda është e lidhur me teknikën e kullimit biologjik që trajton pastrimin e qelizave në mënyrë që të përcillen toksinat e pranishme në trup drejt organeve nxjerrëse dhe t'i dëbohen ato. Koncepti i kullimit biologjik është pikërisht ai i aftësisë për të lëvizur diçka që dëshironi të kulloni nga hapësira e përcaktuar jashtë organizmit.

Veprimi
Ribalancimi i homeostazës organike, qelizore dhe indeve. Vepron drejtpërdrejt në indet e rrjetës histiocitike madje duke korrigjuar raportet e proteinave të gjakut të njeriut.

Niveli i energjisë
Për lokalizimin e sythit në fund të degëve të pemës ajo i nënshtrohet ndikimeve telurike dhe kozmike: perlë dhe avionët e rinj plotësojnë këto forca. Nga ana tjetër, rrënja vuan vetëm forcën telurike: pozicionin qiell-tokë, pikën e kuptimit të veprimit të bimës mbi njeriun.

Questo sito utilizza cookie Tecnici e di Terzi Parti per offrirti una migliore fruizione del nostro sito internet senza effettuare alcuna profilazione.
Per avere maggiori informazioni sulla nostra Privacy Policy, Cookie Policy o per accedere al nostro Centro Privacy clicca sui link sottostanti.

Privacy Settings saved!
Impostazioni

Quando visiti un sito Web, esso può archiviare o recuperare informazioni sul tuo browser, principalmente sotto forma di cookies. Controlla qui i tuoi servizi di cookie personali.

Questi cookie sono necessari per il funzionamento del sito Web e non possono essere disattivati nei nostri sistemi.

Per utilizzare questo sito web usiamo i seguenti cookie tecnici necessari: %s.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Usiamo WooCommerce come sistema di acquisto. Per il carrello e l'elaborazione degli ordini verranno memorizzati 2 cookies. Questi cookie sono strettamente necessari e non possono essere disattivati.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Rifiuta tutti i Servizi
Accetta tutti i Servizi