pressione bassa al mattino

Presion i ulët i gjakut në mëngjes

Presion i ulët i gjakut në mëngjes, çfarë të bëni?

Presioni i ulët i gjakut, ose hipotensioni, është një gjendje e vogël që prek shpesh gratë. Le të shohim cilat janë shkaqet dhe si mund të trajtohet.

Commonshtë e zakonshme që disa njerëz, veçanërisht gratë, të vuajnë nga presioni i ulët i gjakut në mëngjes, çfarë të bëjnë dhe si të përpiqen të rregullojnë problemin?

Importantshtë e rëndësishme të dini se kjo nuk është një gjendje që mund të dëmtojë zemrën ose arteriet, pasi ndodh përkundrazi, domethënë kur presioni i gjakut është shumë i lartë. Në çdo rast mund të jetë një fenomen shumë i bezdisshëm dhe për këtë arsye vlen të shikohen shkaqet dhe trajtimet e mundshme natyrore.

Diagnoza e presionit të ulët të gjakut

Për të diagnostikuar prirjen për hipotension, është e nevojshme të matni presionin e gjakut (mund të shkoni në çdo farmaci), duke mos u kufizuar në një matje të vetme, por duke bërë disa matje, madje edhe në kohë të ndryshme.

Për të krijuar disa shqetësime, megjithatë, presioni i gjakut duhet të jetë nën minimumin 90-100 mm / HG dhe minimumin 50 mm / HG.

Simptomat treguese të presionit të ulët të gjakut

Simptomat më të shpeshta që na lejojnë të kuptojmë se jemi hipoteza janë:

Cause responsabili della pressione bassa

Presioni i ulët i gjakut mund të ketë shkaqe të shumta, si psiko-emocionale, kushtetuese dhe të lidhura me çekuilibrat metabolikë:

Ndjenja e presionit të ulët të gjakut sipas Mjekësisë Homeosynergetic

Pavarësisht nga shkaqet e mundshme, sipas vizionit të Mjekësisë Homeosynergetic (për të mësuar më shumë shih këtë video), presioni i ulët i gjakut gjithashtu ka një sens specifik psiko-emocional që ka të bëjë me mosmbajtjen e emocioneve të dikujt. Në fakt, enët e gjakut, ndryshe nga çfarë ndodh në hipertension (i cili qëndron në themel të një problemi të hiperkontrollit), priren të mbeten të zgjeruar, për shkak të mungesës së aftësisë për të përmbajtur ose rezistuar ndaj presionit të gjakut. Do të thotë se personi vazhdon në dinamikën e tij pa qenë në gjendje të "kthehet" në "qendrën" e tij.
Vizioni homeosinergjik psiko-emocional është thelbësor për të shpjeguar pse dy njerëz, të ekspozuar ndaj të njëjtit stimul mjedisor (p.sh. nxehtësia), me siguri do të kenë dy reagime të ndryshme. Vizioni homeosinergjik psiko-emocional kthen ndjenjën individuale të përvojës së quajtur simptomë.
Për këtë arsye mjetet juridike homeosinergjike të Lux.M trajtojnë si nivelin fizik ashtu edhe atë psiko-emocional të natyrshëm në simptomë.

Ndjenja e presionit të ulët të gjakut sipas Mjekësisë Homeosynergetic

Siç kemi thënë, ngadalësimi i rrjedhës së gjakut ndodh kryesisht në mëngjes, ose pas ngrënies ose përpjekjeve fizike; është për këtë arsye që disa njerëz mund të vuajnë nga presioni i ulët i gjakut në mëngjes, prandaj, terapia e parë që do të zbatohet është të bëni një jetë të rregullt, duke i lejuar vetes pushimet e duhura për të pushuar.
Alsoshtë gjithashtu e mundur të merrni mjete shërimi për ushqim dhe pije që kryejnë funksion kardiotonik. Për shembull, një kafe e fortë e fortë, një çaj i kuq Roobois ose një karkadè (infuzion me lule hibiscus) janë shumë të përshtatshme për mëngjes ose një pushim energjik.
Për më tepër, hudhra dhe qepa janë rregullatorë të shkëlqyeshëm të presionit, prandaj përdorni ato në kuzhinë sa më shumë që të mundeni. Në vend të kësaj, shmangni pijet alkoolike.
Të gjithë këshillohen të pinë shumë ujë dhe të hanë vakte të lehta, në të cilat frutat dhe perimet dhe burimet e hekurit të paqëndrueshëm nuk mungojnë kurrë.
Bananet, hurmat, pjeprat dhe çokollata e zezë gjithashtu rrisin presionin, falë përmbajtjes së tyre natyrore në minerale si kalium, natrium dhe magnez.
Pastaj ka bimë që mund të integrojnë me sukses vitaminat dhe kripërat minerale me një bio-disponueshmëri të lartë, siç janë algat. Algat e detit përmbajnë 10 deri në 20 herë më shumë minerale sesa perimet që rriten zakonisht; ato janë të pasura me vitamina (sidomos A, B, C, D3, E, K dhe B12), pa rrezik të përthithjes së ekuilibruar, sepse trupi merr vetëm ato që i duhen.
Për më tepër, megjithëse thithin sasi të mëdha mineralesh që përmbajnë uji i detit dhe shkëmbinjtë, si rregull, ndryshe nga peshqit, ato nuk bëhen të mbarsura me ndotës (në fakt, në praninë e tyre, algat nuk rriten!).

Nëse presioni i ulët i gjakut në mëngjes ose presioni i ulët i gjakut në përgjithësi është shkaktuar nga nxehtësia e tepërt dhe djersitja, rekomandohet administrimi i shtesave të kripës minerale si magnez dhe kalium. Së fundmi, ka shtesa që mund të rregullojnë me sukses të gjithë mekanizmat fiziologjikë përgjegjës për rregullimin e presionit të gjakut, duke filluar nga receptorët e vendosur në tru që komunikojnë me ato renale dhe veshkave. Këto suplemente, si produktet Lux.M, gjithashtu marrin parasysh predispozicionin kushtetues ndaj reaksioneve hipotensionale.

Nëse presioni i ulët i gjakut në mëngjes ose presioni i ulët i gjakut në përgjithësi është shkaktuar nga nxehtësia e tepërt dhe djersitja, rekomandohet administrimi i shtesave të kripës minerale si magnez dhe kalium.
Së fundmi, ka shtesa që mund të rregullojnë me sukses të gjithë mekanizmat fiziologjikë përgjegjës për rregullimin e presionit të gjakut, duke filluar nga receptorët e vendosur në tru që komunikojnë me ato renale dhe veshkave. Këto suplemente, si produktet Lux.M, gjithashtu marrin parasysh predispozicionin kushtetues ndaj reaksioneve hipotensionale.
Enerlux
ENERLUX
26,00
Ilaç i dobishëm në rast të lodhjes fizike, mendore dhe stresit.
Diarlux
DIARLUX
26,00
Ilaç i dobishëm në prani të diarresë akute ose kronike dhe toksikozës...
30,00
Rimineralizues, burim shumë i përvetësueshëm i kalciumit, vitaminizues...
Magnesio Supplement
22,00
Tonik rimineralizues. Parandalon spazmat e muskujve, ngërçet dhe dhimb...
Multiplus
22,00
Indikohet për një ribalancim të përgjithshëm të mineraleve.

Questo sito utilizza cookie Tecnici e di Terzi Parti per offrirti una migliore fruizione del nostro sito internet senza effettuare alcuna profilazione.
Per avere maggiori informazioni sulla nostra Privacy Policy, Cookie Policy o per accedere al nostro Centro Privacy clicca sui link sottostanti.

Privacy Settings saved!
Impostazioni

Quando visiti un sito Web, esso può archiviare o recuperare informazioni sul tuo browser, principalmente sotto forma di cookies. Controlla qui i tuoi servizi di cookie personali.

Questi cookie sono necessari per il funzionamento del sito Web e non possono essere disattivati nei nostri sistemi.

Per utilizzare questo sito web usiamo i seguenti cookie tecnici necessari: %s.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Usiamo WooCommerce come sistema di acquisto. Per il carrello e l'elaborazione degli ordini verranno memorizzati 2 cookies. Questi cookie sono strettamente necessari e non possono essere disattivati.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Rifiuta tutti i Servizi
Accetta tutti i Servizi