difficoltà respiratorie

Vështirësi në frymëmarrje

Vështirësitë e frymëmarrjes shpesh shoqërohen me situata funksionale që qëndrojnë në themel të periudhave të stresit intensiv, situatave të ankthit dhe sulmeve reale të panikut. Le të shohim se çfarë mund të bëjmë në këto raste.

Cilat janë dhe cilat janë shkaqet e vështirësive në frymëmarrje?

Vështirësitë e frymëmarrjes (dispnea) përshkruhen ndryshe nga personi në person si: “gulçim”, “uri për ajër”, “ndjenjë e peshës në gjoks” dhe “paaftësi për të marrë frymë thellë”. Vështirësia e frymëmarrjes mund të ndodhë papritmas (dispne akute) ose gradualisht (siç ndodh në sëmundjet kronike me origjinë të ndryshme).

Ndonjëherë, ajo përfaqëson simptomën kardinale të sëmundjeve të traktit respirator (veçanërisht brokial dhe pulmonar), por mund të shkaktohet edhe nga sëmundje që prekin rrethet e tjera (p.sh. kardiopatitë dhe çrregullimet neuromuskulare).

Në raste të tjera, vështirësitë e frymëmarrjes mund të jenë nga natyra funksionale, kur është një fenomen kompensues, i zbatuar për të kapërcyer një pengesë për ventilimin e rregullt të mushkërive ose për të kënaqur kërkesën më të madhe të trupit për oksigjen.

Shumë më shpesh vështirësia e frymëmarrjes ndodh së bashku me periudhat e stresit intensiv ose me situatat e ankthit ekzogjen ose endogjen dhe gjatë sulmeve reale të panikut (në këto raste, në vlerësimin diagnostik, nuk zbulohet dëmtim anatomik i aparatit të frymëmarrjes, kardiak ose neuromuskular) .

Pikërisht në këto aspekte të fundit, më të shpeshtat, duhet të përqendrohemi.

Vështirësi në frymëmarrje dhe ankth

Termi ankth rrjedh nga latinishtja angĕre, që do të thotë të shtrëngoni, siç mund ta shihni, etimologjia e fjalës tashmë na jep informacion të rëndësishëm për efektet ose simptomat e saj.

Ankthi karakterizohet nga simptoma që lidhen me aktivizimin e sistemit nervor autonom, domethënë, çfarë nuk është nën kontrollin e vullnetit të personit (simpatik dhe parasimpatik) dhe që quhen çrregullime autonome.

Simptomat autonome përfaqësohen kryesisht nga: vështirësi në frymëmarrje, rrahje të shpejta ose të parregullta të zemrës, ngushtësi në gjoks, uri në ajër, frymëmarrje e përshpejtuar; marrje mendsh, marrje mendsh, ndjenjë e paqëndrueshme dhe e paekuilibruar, zbehje e afërt; ndjenja e mbytjes, vështirësia në gëlltitje, ndjenja e "gungës në fyt", etj.

Siç mund të shihet, një prevalencë e qartë e simptomave të ankthit karakterizohet nga probleme që lidhen me parregullsitë e frymëmarrjes dhe kardiak.

Ndjenja e frymëmarrjes sipas Mjekësisë Homeosynergetic

Vizioni homeoshenergjik psiko-emocional është thelbësor për të shpjeguar pse dy persona, në këtë rast që vuajnë nga sindroma e ankthit, ndoshta do të kenë reagime të ndryshme simptomatike: vështirësi në frymëmarrje, sesa marramendje ose rrahje të çrregullta të zemrës.

Në fakt, nëse simptoma e lidhur me krizën e ankthit ose panikut është një vështirësi në frymëmarrje, kjo do të thotë simbolikisht se ne "nuk marrim frymë" edhe në një nivel të sjelljes, në kuptimin që bëjmë shumë gjëra, deri në "mbytje" "veten me angazhime. Përveç kësaj, bronket dhe mushkëritë janë të lidhura me qendrën e katërt energjetike të trupit, e cila përfaqëson koherencën dhe seriozitetin, domethënë aftësinë për të lidhur atë që mendojmë dhe atë që themi me atë që bëjmë, kur paditurisht nuk jemi seriozë dhe koherente, trupi e shkarkon këtë.nxënie në dijeni përmes vështirësisë në frymëmarrje ose kollitjes.

Këshilla praktike: çfarë të bëni në rast të vështirësive të frymëmarrjes në ankth

Mjekësia bimore është një ndihmë e shkëlqyeshme terapeutike në format e moderuara ose të mesme të sindromës së ankthit, gjithashtu si një ilaç integral, duke i kushtuar vëmendje të veçantë kombinimit të barnave natyrore me ilaçet sintetike, në mënyrë që të mos krijojë sinergjizëm midis përbërësve aktivë.
Në mesin e ilaçeve anksiolitike par excellence, valeriani, lulja e pasionit, murrizi, balsami i limonit dhe lulja e gëlqeres nuk mund të mungojnë.

Mjetet juridike shtesë shtesë të informuara homeosinergjike Lux.M kombinojnë përvojën fitoterapeutike me informacionin bio-kibernetik që punon në nivelet më të thella të individit, në unitetin e tij të trupit, shpirtit dhe shpirtit.

Produktet tona që ju rekomandojmë

SOSlux
SOSLUX
26,00
Solucione lulesh për raste emergjente.
Relalux
RELALUX
26,00
Ilaç për të promovuar relaksimin.
Ansiolux
ANSIOLUX
26,00
Ilaç Adaptogen me veprim relaksues dhe qetësues.
Serene Plus
22,00
Ilaç ndihmës në aritmitë kardiake në ndryshimet sezonale ose të jetesë...
Serene
22,00
Ilaç ndihmës për nervozizmin, ankthin, pagjumësinë.

Questo sito utilizza cookie Tecnici e di Terzi Parti per offrirti una migliore fruizione del nostro sito internet senza effettuare alcuna profilazione.
Per avere maggiori informazioni sulla nostra Privacy Policy, Cookie Policy o per accedere al nostro Centro Privacy clicca sui link sottostanti.

Privacy Settings saved!
Impostazioni

Quando visiti un sito Web, esso può archiviare o recuperare informazioni sul tuo browser, principalmente sotto forma di cookies. Controlla qui i tuoi servizi di cookie personali.

Questi cookie sono necessari per il funzionamento del sito Web e non possono essere disattivati nei nostri sistemi.

Per utilizzare questo sito web usiamo i seguenti cookie tecnici necessari: %s.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Usiamo WooCommerce come sistema di acquisto. Per il carrello e l'elaborazione degli ordini verranno memorizzati 2 cookies. Questi cookie sono strettamente necessari e non possono essere disattivati.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Rifiuta tutti i Servizi
Accetta tutti i Servizi